10. helmikuuta 2013

Estevalkku

Sunnuntaina oli siis taas Jounin estevalkku. Menin joskus parikymmentä minuuttia aikasemmin verkkaamaan pikkumaneesiin, ja voin sanoa, että verkka meni vähän pyllylleen. Nyt kun oon siis liikutellu Lucaa, ja en oo menny Onnilla niin paljon, ni Onni tuntuu ihan järkyttävän isolta ja tuntuu, että ratsastaisi jotain valtamerialusta (aikasemmin se on tuntunut sopivan kokoiselta ja näppärältä), ja kaulaakin tuntuu olevan 8x enemmän kuin Lucalla, en saa sitä alkuverkkojen aikana koottua juuri lainkaan, vaan ratsastan sen yleensä eteen ja alas, ja sitten vasta sen verryttyä alan kokooman enemmän. Tuntuu tosi hankalalta koota sitä heti aluksi (ennen ei ollut mitään ongelmaa) ja hyppääminenkään ei sitä kautta suju niin hyvin kuin voisi sujua, mutta kunhan pääsen nyt taas Onninkin kanssa normaaliin rytmiin, niin eiköhän se siitä ala sujua ! :D

Itse hyppääminen sujui siis ihan hyvin omasta mielestä, vaikka heti ovesta sisään tullessa ensimmäisenä näin pitkän vesimaton, ja ajattelin, että jos jompikumpi meistä tuon yli menee, se olen minä. Koska Onni kyttää usein pientäkin vesimattoa, ja aluksi meinasi kieltää tosta puolikkaalle vesimatolle, mutta menikin tuon ihan ongelmitta ja täytyy sanoa, että oon tosi ilonen ! Taas yksi ongelma vähemmän, luulisin. Aloitimme verryttelemällä pääty-ympyrällä olevalla puomilla, se meni ihan ongelmitta. Jatkoimme samalla tehtävällä, mutta puomin tilalla oli pysty, sekin sujui myös ihan hyvin. Muutkin hypyt sujui mielestäni ihan hyvin, ja itse rata oli myös kohtuullisen onnistunut.

Hyppään siis nyt toistaiseksi ilman kannuksia, koska kyljessä on se kuluma, ei hätää, en ole pahoinpidellyt hevostani, nii siks ettei kannus osuis siihen ja muutenkin et sen sais herkemmäks pohkeelle. Onni siis ite hankaa sitä ja rapsuttaa, ja se saa kulumia tosi helposti näin talvella. On toiminut ihan hyvin ilman kannuksia, ja olenkin jättänyt ne kokonaan pois, en oikeastaan niitä käyttäisi muutenkaan kuin valkuissa ja hypätessä.

Maanantaina kävin kävelemässä maastossa ilman satulaa, en mennyt kuin yhden (golfkentän) mäen päälle ja käännyin takaisin, ja menin vielä yhden polun, joka kiersi laitumet ja íson maneesin. Se toimi hyvänä palautuksena sunnuntain valkun jälkeen. Tänään (jos oon kunnossa - aamulla oli aika paha olo, niin jäin kotiin) ois tarkotus liikuttaa Lucaa varovasti, sillä oli ilmeisesti kainalo venähtänyt, kun sillä ei oo kenkiä ja oli vissiin pojat vähän riehunut laitumella, niin se on nyt viikon levännyt. :)

hehe videolaatu :D
2 kommenttia:

  1. ootte ihan loistava pari onnin kans!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. hehee kiitti :)onhan tos nyt viel aika paljon hiomista xd

      Poista